Een beetje geschiedenis

 

Begin de jaren tachtig kwamen geregeld enkele vrienden motorrijders samen in café de Sterre op de markt te Izegem.
Enkelen van hen kwamen op het idee om een club op te richten en een motortreffen te organiseren.
Na de geschikte lokatie te hebben gevonden in jeugdcentrum LA VERNA (gelegen in de Mentenhoekstraat 4, Izegem) kwam in 1983 het 1ste MANDEL-MOTORTREFFEN tot stand. Dit kon doorgaan tot aan het 6de Treffen, want jammer genoeg kregen de leden (we waren januari 1989) een droevige mededeling, dat na 25 jaar Jeugdhuis "LA VERNA" zijn deuren zou sluiten als ontmoetingsplaats voor velen uit Izegem en omstreken.
Na dit spijtig bericht werd ijverig gezocht naar een nieuwe locatie, en die werd gevonden in "TAVERNE RUYTERSHOVE" gelegen in de Manegemstraat te Izegem.
In 1996 besloot de eigenaar van Ruytershove zijn Taverne niet meer open te houden op zondagnamiddag. Zo werd ons gezellig samenzijn na een rondrit of treffen verbroken.
Op één vergadering werd besloten om uit te zien naar een nieuw lokaal, maar door de blijvende groei van het Mandel Motortreffen was het aanbevolen een lokaal te vinden met een zaaltje. Zo werden we opgevangen door de eigenaar van café-zaal 't Sportief Meensesteenweg 118, 8870 Izegem waar we nu sinds 1997 gehuisvest zijn.

Het huidig Bestuur,